'Borba za zaštitu slobode govora': YouTube gasi kanal Alexa Jonesa i tisuća drugih

Napisao  Pročitano 3936 puta

YouTube i Facebook krenuli su agresivno na sve koji imaju različit pogled na stvari od 'mainstream' medija i službenih izvješća. Pod izlikom 'borbe za zaštitu slobode govora' krenula je radikalna cenzura.

 

 

Iako definitivno ima pojedinaca koji prijete, pozivaju na ubojstva ili ih prenose uživo, info-kanali nisu među njima, a tzv. 'alternativne činjenice' i 'lažne vijesti' nisu dovoljno dobri argumenti za ukidanje profila, stranica i kanala. Prvo je krenulo s Davidom Ickeom, pa su pale stotine alternativnih komentatora sa svih strana političkog spektra, a sada je na red došao i najveći fan Donalda Trumpa i poznati teoretičar zavjera Alex Jones.

 

Nakon ukidanja monetizacije 'spornih' kanala krenulo je zamrzavanje kanala, a sada su na redu gašenja kanala. 'Kanal Alexa Jonesa s milijardama pregleda je zamrznut. Rečeno nam je da će sutra biti i obrisan, te će s njime otići 33 tisuće videa. Otvorili smo novi kanal i pretplatu pa na njemu možete vidjeti što SPLC želi cenzorirati' riječi su Alexa Jonesa. Ovdje nije riječ o nikakvoj paranoji, pošto je YouTube unajmio tisuće novih moderatora zaduženih upravo za ovaj posao. Mnogi su kao argument naveli činjenicu da je YouTube na papiru privatna kompanija s vlastitim pravilima, no cenzorsku politiku i naloge daju državna tijela čime se popularni servis ogradio od možebitnih tužbi i napada. Suvremeno 'paljenje knjiga' tako se nastavlja, samo na drugačiji način...

student financial help center