Harvey Weinstein, feminist i dobrotvor, optužen za zlostavljanje žena

Napisao  Pročitano 1173 puta

Pad Harveya Weinsteina, jednog od najmoćnijih holivudskih producenata, po mnogima je samo početak velike akcije koja bi mogla završiti i formiranjem četvrtog velikog kraka međunarodne zlostavljačke hobotnice.Pedofili, Luciferijanci i silovatelji razotkriveni su još 1998. u knjizi Davida Ickea 'Najveća tajna', a skoro petnaest godina bilo je potrebno da se pokrenu istrage i procesuiraju već pokojni krivci. BBC krak, Westminster krak i Buckingham krak uporno su istragu odvodili u SAD i vrlo je moguće da će se skoro pokrenuti i Hollywood krak istraživanja. Ovakve vijesti nisu nikakva novost - Woody Allen (koji Weinsteina i javno brani) i Roman Polanski već su optuživani za slične stvari, a potonjem je i supruga žrtvovana u okultnom ritualu obitelji Manson.

Suvlasnik tvrtke 'Weinstein Co.' (osnivač 'Miramaxa') Harvey Weinsten optužen je za seksualno zlostavljanje u novinama 'The New York Times', a dan nakon optužbe dobio je otkaz u svojoj firmi i prisilno odveden na liječenje, vjerojatno radi bolje polazišne pozicije u istrazi. Otkriveno je da je osam žena kroz godine potplatio ili se sudski s njima nagodio, sve radi lakšeg zataškavanja vlastitog ponašanja.

Pregovore za filmove, uloge i suradnje kombinirao je sa seksom, a prijavile su ga isključivo žene koje su ga odbile i zauzvrat dobile fizičke nasrtaje ili bizarne performanse, poput golog tuširanja, skidanja ogrtača i sl. Poznati američki liberal i muški feminist tako u stvarnosti vodi sasvim drugačiju politiku, a to je iskoristila i Hillary Clinton usporedivši Trumpove 'šovinističke fraze' istima kao i Weinstenovo seksualno zlostavljanje. Producent je svojevremeno zaposlio Obaminu kćer u vlastitoj tvrtki.

Kako je priča tek započela, iz dana u dan izlaze novi dokazi i svjedočanstva, a godine žrtava polako sve više padaju. Bivši Trumpov prijatelj i predsjednika je izazvao na komentar u kojem smatra da ga 'nimalo ne čudi ovakav slijed događaja'. Znači li to da Trump od ranije poznaje Weinsteinove navike, nije poznato. Istražitelji pretpostavljaju da bi ovo mogao biti samo početak istrage, pošto je očito imao protekciju posljednjih dvadesetak godina, i to od najviših holivudskih krugova...

student financial help center