Šok u BfV-u: Islamistički terorist radio kao tajni agent za nadzor islamista

Napisao  Pročitano 1424 puta

Da se prilično bizarne stvari događaju u Njemačkoj i Skandinaviji kada su imigranti u pitanju znali smo od ranije, no novi slučaj digao je ljestvicu na jednu posve novu razinu.Zaposlenik BfV-a iliti njemačke obavještajne agencije uhićen je zbog dilanja povjerljivim internim materijalima. To možda ne bi bilo pretjerano iznenađenje i nešto što nije viđeno da isti nije postao sumnjiv zbog objavljivanja islamističkih poruka na Internetu. Nakon toga upraćen je i između ostalog nastojao je izvesti bombaški napad na agencijski ured u Koelnu. Da rezimiramo, islamist je bio zaposlen u najstrože nadziranoj službi za nadzor islamista.

Ovakav sigurnosni propust nije službeno potvrđen, a glasnogovornik je mucajući izjavio kako 'nema dokaza o tome da je predstavljao opasnost' i da je bio 'neupadljiv'. Priznao je kako je osumnjičeni uhićen zbog razgovora s jednim od doušnika o 'možebitnom terorističkom napadu' i to putem Internet chatova, uz islamističke profile. Po službenim podacima čovjek se tek 2014. preobratio na Islam, a nedavno je napredovao u trenutni resor nadzora islamista.

Njemačka u ovom trenutku prilično blagonaklono i pomirljivo promatra 40.000 islamista diljem države - toliko da su se islamisti infiltrirali u sve pore obavještajne, društvene i političke zajednice. Čak niti 9000 salafista iliti vehabija nisu pod posebnom prismotrom, kao ni rekuperanti sa sirijskog bojišta. Udruge štite povratnike pod domenom 'ljudskih i ratnih prava', no odgovornost za agresivne ispade nitko kasnije ne želi prihvatiti. Izbori su pred vratima i Angela Merkel možda odbrojava posljednje dane na vlasti...

student financial help center