Ratko Martinović

Ratko Martinović

David Icke je tijekom svog boravka na Islandu odgovorio na moja pitanja i moram priznati da je riječ o još jednom vrlo zanimljivom intervjuu s najpoznatijim svjetskim 'teoretičarom zavjere', a danas i 'prorokom' brojnih aktualnosti u političkoj i društvenoj sferi.

Pomnost je temeljna ljudska sposobnost prisutnosti u trenutku. Usmjeravanje pažnje na ono što se direktno doživljava kroz osjetila, misli ili emocije, bez filtera uma.

Četiri tisuće godina stara komora iliti megalitni dolmen otkrivena je u izraelskoj Galileji u neposrednoj blizini kibuca Shamir i kroz svega par dana protresla je arheološku zajednicu.

U pozadini trenutne tišine u Siriji, Bliskom istoku i generalno islamskom svijetu rađaju se nove ideje i velesile. Naravno, uz podršku svojih američkih i izraelskih saveznika.

Uoči dolaska dr. Franka Kinslowa u Zagreb, prisjećamo se njegovog prvog dolaska prije davne četiri godine kada je Ratko Martinović s ovim autorom odradio razgovor.

Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu objavilo je prošlog tjedna veliko otkriće - pronađena je nova pećina s rukopisima poznatima kao 'Svitci s Mrtvog mora', čime se proširuje kolekcija otkrivena prije šezdeset godina.

Prošli tjedan prošao je u burnim saborskim i parlamentarnim raspravama diljem Europe, kao i mom privatnom posjetu Litvi gdje sam uočio brojne zanimljive obrasce.

Nakon nešto duže stanke vraćamo se tjednim rezimeima, a ovog tjedna su na redu sveprisutni Trump, kanabis koji polako izlazi iz svakodnevnih okvira i najnoviji novogovorni termin 'alternativne činjenice'.

S vremena na vrijeme pišemo o bizarnim nastojanjima znanstvenika ka kreiranju hibrida no ovoga puta priča po prvi puta ulazi u 'mainstream' medije i otvara širu javnu raspravu.

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard uspjeli su ono što je teoretski pretpostavljeno još prije osamdeset godina - vodik pretvoriti u metal.

Stranica 1 od 42
student financial help center