Operacija Grill Flame: CIA vodila obavještajni rat uz pomoć vidovnjaka

Napisao  Pročitano 1788 puta

Dokument CIA-e s kojeg je skinuta oznaka tajnosti otkriva da su obavještajne službe SAD-a koristile osobe s telepatskim sposobnostima kako bi došle do važnih informacija.

 

 

Prema navodima, program je započeo 1975. godine, a u njega su bile uključene tzv. vidovite osobe. Projekt je trajao 20 godina, promijenjeno je 10 kodnih imena, te je provedeno 26 000 telepatskih misija s 227 vidovnjaka. "Operacija Grill Flame" predstavlja dio projekta gdje su se vršila istraživanja u vezi teorija povezanih s paranormalnim aktivnostima, a odnosi se i na pomaganje u špijuniranju Iranaca tijekom talačke krize 1979. godine.

 

Prema dokumentu, tajni tim vojno obučenih vidovnjaka sastao se više od 200 puta u staroj zgradi u Fort Meadau, Maryland, gdje su pokušali koristiti natprirodne sposobnosti kako bi spasili desetak američkih taoca zatočenih u Teheranu. Pokušali su gledanjem u budućnost otkriti njihov položaj, kako su čuvani i jesu li još uvijek živi.

 

Nakon što su taoci pušteni 1981., Pentagon je usporedio ono što su vidovnjaci predvidjeli s onim što se zaista dogodilo unutar zidova američkog veleposlanstva u Teheranu. Analiza je pokazala da su predviđanja bila točna u samo sedam slučajeva, te da je više od polovice bilo potpuno netočno.

 

Nakon rezultata s oprečnim ishodima, program je zatvoren 1995., nakon revizije koja je utvrdila da izvještaji promatranja na daljinu nisu uspjeli pružiti konkretne, precizne informacije koje bi bile od značaja u obavještajnom izvještavanju.

 

Izvor: New York Post, Sputnik News

student financial help center