Misterije

Hodanje po žaru jedan je od najstarijih duhovnih obreda na svijetu. U Bugarskoj je UNESCO zaštitio nestinari plesače koji na dan sv. Helene i Konstantina bosonogi plešu na vatri. U…
Bajke o prinčevima na bijelim konjima što svoje drage spašavaju iz dvorca koje čuva zmaj su klasika srednjovjekovne zbilje.
Za vrijeme obilaska Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, koji se nalazi u samom podnožju Bosanske piramide Sunca, ispod ulaza u tunelski labirint, 1. decembra ove godine, Semir Osmanagić je igrom slučaja…
Jedan neobičan događaj odigrao se u Francuskoj 1997. godine. Da se tako nešto dogodilo prije petsto godina, u vrijeme najžešćih borbi protiv vještica, možda bi i bilo razumljivo, ali se…
Vile su mitološke djevojke neobične ljepote obdarene čarobnim moćima, a osobito su zastupljene u keltskoj i slavenskoj mitologiji.
Američki stručnjak za ispitivanje, bivši agent CIA-e i izumitelj poligrafa Cleve Backster (1924-2013) najpoznatiji je po otkriću vezanom uz biljke, istom onom koje je i dan danas osporavano u raznim…
Vodorige su bizarne kreature koje 'štite' crkve diljem Europe, a objašnjenje koje ćete prvo čuti uz njihovu svrhu je drevni oluk koji kišnicu sprječava da nesmetano curi niz zidove katedrala.
Eshatologija je po definiciji dio teologije i filozofije koji opisuje apokalipse kod raznih religija ili pak završne sudbine.
Iako je kriptozoologija u posljednje vrijeme nekako pala u zaborav i drugi plan, mediji s vremena na vrijeme objavljuju zanimljive enigme. Jedna takva dolazi s Filipina, prenosi Metro.
Legendarni Voynichov rukopis duže od stoljeća prolazi kroz analize i razne teorije, no upravo sada je ovaj priručnik iz 15. stoljeća došao najbliže svom dešifriranju, prenosi Arstechnica.
Stranica 1 od 10
student financial help center