Pariški crni petak je novi 911

Napisao  Pročitano 2528 puta

Pred našim očima se odvija još jedan horor, Pariz je ponovno napadnut, no ovoga puta nije na meti malena redakcija opskurnoga lista, već niz PERFEKTNO odabranih meta s kojima se zaprepaštenoj Europi poručuje NITKO NIJE SIGURAN.Iako su se mediji raspisali o sirijskoj putovnici koja je pronađena na jednoj od krvavih lokacija i iako je ISIS navodno priznao odgovornost za klaonicu u glavnom gradu Francuske, mi bismo se trebali zapitati KOME JE U INTERESU STVARANJA KAOSA na tlu starog kontinenta i kome odgovara mržnja prema muslimanima?

U večernjim satima 13.11.2015. Pariz je proživljavao svoj najkrvaviji crni petak, u nizu naočigled organiziranih i dobro sinkroniziranih napada ubijeno je barem 127 ljudi, dok je 380 teško ozlijeđeno, a 100 ljudi se još uvijek bori za život. Napadači su odabrali ciljeve koji su predstavljali (i još uvijek predstavljaju) simbol multikulturalizma:

>> Stadion “Stade de France” na kojemu se održavala prijateljska utakmica između Njemačke i Francuske, kojoj je prisustvovao i francuski predsjednik.

>> Teatar Bataclan u kojemu je nastupao američki metal bend “Eagles of Death Metal”.

>> Kambodžanski restoran “Le Petit Cambodge” koji je bio omiljeno hipstersko okupljalište i obližnji kafić “La Carillon”.

>>Ulica “Rue de Charonne” te restoran “La Belle Equipe”.

RT je prvi pohvatao konce, te nam je prezentirao slijed krvavih događaja u Parizu.

Nedugo nakon napada mediji su brže bolje objasnili kako je ISIS preuzeo odgovornost te se počelo špekulirati o tome kako su napadači najvjerojatnije došli u Europu Balkanskom rutom, nakon nalaska netaknute sirijske putovnice (nevjerojatno zar ne) pored raskomadanog tijela bombaša samoubojice grčka tajna služba je potvrdila kako je vlasnik putovnice zaista ušao u Europu preko njihova teritorija zajedno sa stotinama tisuća izbjeglica tijekom listopada ove godine. Američke televizijske kuće su brže bolje počele objašnjavati kako je nemoguće očuvati sigurnost jednog takvog otvorenog grada poput Pariza (ovu su ludost ponovili i neki voditelji večernjih dnevnika na našoj dalekovidnici), te da se sigurnost EU-a može postići jedino uz dodatne mjere opreza i veću aktivaciju policije, vojske i tajnih službi. Na krilima emocija izazvanih stotinama umrlih Parižana, predsjednik Hollande radi upravo ono što godinama želi SAD; zatvara granice, uvodi izvanredno stanje u Francuskoj te objavljuje slijedeće:

“Ovo je čin rata i Francuska će na to odgovoriti svim mjerama, kako u zemlji tako u inozemstvu.”

Onima koji malo bolje prate političku (patokratsku) situaciju u svijetu, neće promaći činjenica kako je Francuska s jedim jedinim napadom na njeno tlo i stanovništvo od “mlakog” saveznika SAD-a i njene imperijalističke ratnohuškačke politike, postala (još jednom) snažni saveznik željan krvi (na Bliskom istoku, jer od tamo dolaze naredbe za krvavim bombaškim napadima).

IZVORNI ČLANAK DO KRAJA PROČITAJTE OVDJE

student financial help center