Genocid u Jemenu: 250.000 mrtve djece, zabranjeno oružje i medijska blokada

Napisao  Pročitano 1461 puta

Arapske snage potpomognute blagoslovom iz Washingtona nastavile su s bombardiranjem civilnih dijelova jemenske Sane.

 

 

Iako bizarno zvuči da totalitarna religijska država poput Saudijske Arabije drugima nastoji posijati demokraciju, SAD i EU s tim očito nemaju problema. No čak i da je tomu tako, bombardiranje civilnih ciljeva radi ‘preventive’ nije ništa drugo nego ratni zločin.

 

Četvrt Al-Tahrir u jemenskoj prijestolnici Sani proteklog dana prošla je kroz pravu kalvariju – 90 civila je ubijeno uz 86 ranjenika, a među njima je bilo i školske djece tijekom granatiranja škole, prenosi Mint Press. Smatra se da je cilj bila predsjednička rezidencija no saudijske rakete očito nisu dobro kalibrirane – tehnologija je američka, ali su vojnici i dalje Arapi koji vjerojatno nisu prošli najosnovniju obuku. Ili su ciljevi od početka i bili civili.

 

Zapadni mediji odbili su prenijeti izvještaj navevši kako ‘nemaju dokaza izuzev priloženih službenih materijala’. Kojima očito ne vjeruju. Dva zračna napada pogodila su stambene zgrade, hotel, banku i trgovine. Ravnatelj škole ‘Gamal Abdel Nasser’ naveo je da je školsko dvorište izrešetano gelerima, a da je dosta učenika ozlijeđeno uslijed stampeda – on je uvjeren da je napad namjerno izvršen u vremenu između dvaju smjena. Napadi su bili izvršeni i u drugim jemenskim gradovima – u Saadi je ubijeno petero civila, u Hodeidahu dvoje, a iz Hajjaha koji je bombardiran čak u deset navrata još nema službenih podataka o žrtvama.

 

Snage Saudijske Arabije odbijaju komentirati napade, a jemenski general Sharaf Ghalib Luqman posebno se žestoko obrušio na zapadne medije prozvavši ih za ‘asistiranje ratnim zločincima’ s argumentima kako su američke Zelene beretke na terenu bok uz bok sa saudijskim snagama. “Ne lažite svoj narod i američki kongres! Miješate se u ovaj sukob!” NY Times je zbog navedenih optužbi na kraju ipak reagirao i potvrdio da su američke specijalne jedinice na granici s Jemenom i da uništavaju balističke projektile usmjerene prema saudijskom teritoriju. U Jemenu je do danas ubijeno 600.000 civila s četvrt milijuna mrtve djece, i to samo od ožujka 2015.

student financial help center