UN: 'Došlo je vrijeme za međunarodnu strategiju masovne migracije'

Napisao  Pročitano 1330 puta

Portugalska moć u diplomatskim krugovima potvrđena je nakon što je UN dobio novog tajnika. António Guterres javno je istupio i iznio prilično zanimljiva razmišljanja o budućnosti svijeta.

 

 

'Migracije će dopridonijeti novom svijetu. Upravo je to način pomoći koju će pružiti UN', smatra Guterres. Bivši socijalist koji je uveo 'Portugalski princip' dekriminalizacije narkotika ovoga puta potvrđuje da će UN nastojati strateški ukidati državne granice i sudjelovati u masovnom migracijskom ciklusu koji bi za rezultat trebao imati 'mir i sigurnost'. Guterres dodaje da bi poticanje migracije iz trećeg svijeta garantiralo 'ekonomski rast, smanjilo nejednakost i povezalo različite kulture'.

 

Problem u svemu je što je sve deklarativno, bez ikakvih podataka, studija o utjecajima ili poveznica s rezultatima viđenim u praksi. 'Ove godine vlade će se raspravljati o globalnom utjecaju migracije unutar UN-a. Ovo će biti prvi takav međunarodni sporazum, ne i formalni sporazum. Neće imati nikakav obvezujući značaj za zemlje. Dapače, ovo je prilika bez presedana da se jednom zauvijek sruše mitovi koji okružuju migracije, te mogućnost da se stvori univerzalni okvir za migrante unutar svih nacija'. Je li ovo i simbolični nastavak projekta zvanog 'Novi svjetski poredak' vrlo skoro ćemo vidjeti kroz 'mainstream' medije...

student financial help center