'False Flag' napad? Alternativni mediji oprezni u analizi atentata u Ankari

Napisao  Pročitano 3619 puta

Iako su s ovom etiketom i alternativni mediji ovaj puta prilično oprezni, atentat na ruskog veleposlanika u Ankari David Icke s dozom opreza razmatra kao 'False Flag'.Atentat na Andreja Karlova proveden zbog rusko-sirijskog proboja u Aleppo i okršaja s američko-oporbeno-terorističkom koalicijom na prvu je prošao bez previše krvi, unatoč osam prostrijelnih hitaca. Policajac Mevlüt Mert Altıntaş (22) prošao je u galeriju bez problema, pošto u istoj nije postavljen niti sigurnosni skener niti je bilo previše ljudi u osiguranju - unatoč visokorizičnom događanju.

Napadač je došao u civilu, crnom odijelu s kravatom, a nakon ubojstva prilično se ležerno našetavao prostorijom urlajući političko-terorističke parole. Šokirana gomila promatrala ga je do reakcije osiguranja i policije, a snimke ovisno o kutu snimanja pokazuju krvave tragove ili pak prilično čisti koridor. Turski predsjednik Erdogan nakon napada odmah je reagirao i nazvao Putina dok su službeni kanali vrlo brzo za sve okrivili poznatog državnog neprijatelja Fethullaha Gulena.

Putin smatra da je atentat 'provokacija zbog mirovnih akcija u Siriji' te je pokrenuo istragu o tome tko je naredio sam napad, sumnjajući da je riječ o samostalnoj akciji. Policajac je poznat kao dio protuprosvjedne jedinice i sve ostalo doznat ćemo uskoro...

 

student financial help center