Sunčeva svjetlost i parabolična zrcala: Nova teorija o izgradnji egipatskih piramida

Napisao  Pročitano 4837 puta

Egiptolozi i arheolozi diljem svijeta tvrde da su ugrađeni megaliti u Velikoj Piramidi rezultat brojnih ruku koje su koristile primitivne alate.Znamo da je apsurdno tvrditi da su ljudi koristili vlaknastu užad i kameno/bakreno oruđe kod izrade i manipulacije jednog od najtežih kamenja na Zemlji, te da su ti isti izgradili divovske strukture s visokim stupnjem preciznosti. Razmotrimo i neke druge teorije.

Geolog i proizvođač alatnih strojeva profesor doktor Ivan Watkins (St. Cloud State University) te geolog David Lindroth (Twin Cities Research Center) imaju jednu drugačiju teoriju. U izvrsnom članku objavljenom u 'Ancient American Magazine', autorica Laura Lee opisala je svoj razgovor s Dr. Ivanom Watkinsom, profesorom geologije na Sveučilištu St. Cloud u Minnesoti.

Lee izvještava: 'Sumnjive metode koje su navodno korištene od strane drevnih naroda - kao što su lupanje kamenom i poliranje s abrazivima - ne podudaraju se s onim što je Watkins vidio pod mikroskopom...' Dr. Watkins smatra da postoji mogućnost da su drevni Egipćani kamenje rezali i polirali pomoću paraboličnih zrcala, poput tehnike već viđene u Peruu. Na taj način bi Sunčeva svjetlost mogla biti itekako dovoljno moćan alat da reže kamene strukture. Kako istraživanje još nije objavljeno u potpunosti, tek očekujemo konačne rezultate koji će do kraja potvrditi ovu opciju. No, bez obzira na sve - i dalje ostaje misterija dopremanja i slaganja kamenih blokova...

 

Više pročitajte OVDJE

student financial help center