Pravo na samoliječenje: Mario Kovačević biciklira do Zagreba za legalizaciju kanabisa

Napisao  Pročitano 1319 puta

Mario Kovačević (58) iz Bjelovara krenuo je u srijedu u 11 sati put Zagreba na Markov trg s mladom biljkom konopljom. U Zagreb će stići u petak, a naglasio je da, ako akcija kod Plenkovića ne uspije, ići će kod pape Franje, prenosi RTL.

 

 

'Bicikliram za sve bolesne i potrebite, a njih ima preko pola milijuna u Hrvatskoj. Njima bi konoplja pomogla u svakodnevnom životu. Bicikliram i za svoju obitelj koja je umrla, za mog djeda čiji bicikl i vozim', ispričao je RTL-u. Dodao je i to kako je svojevremeno zaradio deset mjeseci uvjetne zbog posjedovanja i uzgoja marihuane, a ujedno je pokazao mast i ulje koji mu pomažu.

 

Za sebe kaže da je izliječio psorijazu i vene. Svjetska zdravstvena organizacija je preporučila konoplju kao izuzetnu biljku za zdravlje svakog čovjeka, a Mario je predsjednik udruge Društvo za zaštitu bića koji u suradnji s udrugom Centar za istraživanje društva već godinama radi na zaštiti ugroženih biljaka, prezervaciji sjemena i korištenju konoplje u svim aspektima života čovjeka.

student financial help center