Zen Gardner: Prolazite kroz promjene, zar ne?

Napisao  Pročitano 8938 puta

Što god činili, ne borite se protiv njih. Iako prolazimo kroz mračna iskustva. Naša učenja dosegnula su odvažan korak naprijed za sve voljne slušanja i sljedbe. Najvrjednije lekcije proizlaze iz proučavanja naizgled mračnih mjesta našim otvorenim srcima.Upravo tu leže zakopani dragulji.

Da bi bilo tko od nas napredovao u ovoj tranzicijskoj promjeni ka višim nivoima svijesti, moramo se u potpunosti upoznati sa samima sobom i vlastitim okruženjem. Naše samoiscjeljenje, aktualizacija i duboka iskrena prizemnost pokazat će možemo li se uklopiti u predstojeća iskušenja.

I sve to zahtjeva odvažnost. Hrabrost za naša uvjerenja i volju za iskorakom u nepoznato. Bez obzira na cijenu.

U nepoznatom

Nakon što smo istražili sve poznate predjele samo da bismo otkrili kako nismo do kraja ovlašteni odraditi ono što će zaista promijeniti put i sudbinu ovog planeta, ovo moramo prihvatiti kao znak potvrde za odlazak u nepoznate platoe. Nepoznate za pojedince i kolektiv.

Toliko je već ostvareno pionirskim dosezima hrabrih i ostvarenih duša koje su se kroz godine manifestirale na Zemlji. Mnoga njihova učenja čine se skrovitima, šifriranima i neshvatljivima za one koji su ih naslijedili.
 
Takva je i sama priroda naših slojevitih stvarnosti.

Baš poput drevnih tragača za zlatom ili alkemičara, svatko od nas traži osobno ispunjenje i odgovore na ključna pitanja s kojima smo se rodili. Kako napredujemo, učeći procesima i greškama, putujemo u nova carstva misli i osobnih iskustava. Ovaj konstantni rast svijesti često je bolan no uvijek i stimulirajući prilikom ulaska u nepoznate teritorije.

Učimo se spoznaji i povjerenju

Znanje duše poznato kao nejasna, omalena i tajna nomenklatura - intuicija - naš je stvarni jezik i pouzdan izvor. Um analizira i procesira isključivo ono u vlastitim i prilično limitiranim okvirima.

Takva je i priroda našeg ograničenog razumijevanja duhovnog platoa, a naše duševno znanje je definirano mentalnim platoom sa svim svojim ugrađenim hendikepima i limitima. Takozvana znanost oslanja se na 'provjerljive' i 'kvantne dokaze' da bi dokazali da je nešto svjedočanstvo zajedničkog i odabranog ljudskog neznanja u požudi za kontrolom i samoočuvanjem.

Kako će društvo ikada evoluirati pored trenutne samoobmanjujuće petlje šupljih ograničenja vlastitih osjeta, i kada dopuštamo dokaze koji su isključivo plodovi i pojave vlastitog sustava promatranja? Ta ludost proučavanja samih manifestacija oko nas ističe se kad nekolicina obrati pozornost ka blještavim ograničenjima.

Da bismo probili taj samoosnažujući krug moramo posegnuti u dubinu, van uobičajenog pogleda u stvarnost. Moramo tražiti, osjetiti, naći i istražiti platoe ponad limitiranog fizičkog mehanizma osjetila. Ono što iskusimo van ovog fizičkog spektra nažalost je često prikriveno unutar neke religijske prakse, sustava vjerovanja ili pak naoko mračnih ezoteričnih črčkarija. Posve drugačiji objekt razmatranja, no već odavna hakiran.

Bolje vidimo u Mraku nego u Svijetlu

Ono preostalo od raspadnute globalne strukture pretvara se u razne nivoe kaosa pred našim očima, no i drugi svijet polako se formira. Kao da je sve u paralelnom svemiru ili vremenskoj liniji, nova kreativna i rekonekcijska forma manifestira se eksponencijalno, unatoč pomalo sporom tempu.

Rastući iz naših probuđenih srca, taj vrli novi svijet je i unutar ovog starog umirućeg i van njega istovremeno. Poput procesa dijeljenja stanice - gledamo raspodjelu i razdvajanje dvaju organizama, čovječanstva koje se razdvaja iz sebe samoga.

Srce po srce svakog trenutka, katalizira se ovaj kolektivni proces... I obrnuto.

Tijekom ovakvih vremena krećemo se povjerenju ka ekstraosjetilnom, učimo slušati i odgovaramo novim duševnim znanjima, te unutarnjem duhovnom radaru. Dok naših pet osjetila vele jedno, naša srca možda šalju posve drugačije poruke.

Kada se svijetla ove šuplje percepcije pogase, naša srca rastu u osjetilnim usporedbama. Zato jasnije vidimo u mraku. Nema razloga za strah u njihovim manipulacijama naše stvarnosti - spojeni smo na izvor u najosnovnijem značaju.

Čudno, kažete?

Zvuči li sve nejasno? Ne, ako slušate pozorno.

Neuobičajene stvari okružuju naša razumijevanja dok oblikuju doslovnu paradigmu razumijevanja. Nije lako suditi dok smo u centru ovakvih pojava, no u svakom od nas postoji skrovište i iskonski uvid, baš kao i prizemnost.

Ovo su vrlo čudna vremena sudeći po energetskom naboju i stvari su sve rjeđe ono što doista jesu. Ova učestala promjena na svakom nivou uz buđenje energetskih vibracija pobuđuje očiglednu beznadnost pri hijerarhijskim kontrolama i samu dinamiku čini još tečnijom.

Usred smo ove uznapredovale promjene, no unatoč tomu prilično smo centrirani ukoliko opažamo sebe i okolicu. Ključ svega je približiti se središnjici izvora.

Što ova promjena može postati...

Sve trenutne geopolitičke i društvene promjene govore isto - uzaludnost borbe protiv 'njih' na njihovim razinama i terenima, usred istih akvarija. Bez obzira što tko poželio 'promijeniti', radi se o promjenama u samom sustavu. Ako se pokaže da slavimo na raznim poljima - to im opet ide u prilog jer nama daje oslobađanje od frustracija i lažni osjećaj sigurnosti i moći.

Zdrava skepsa uvijek pomaže pri iluziji. Sve 'vijesti' bačene u naša lica zaslužuju isti tretman.

Naš izlazak i raspad kontrolnih sustava je naša osobna duhovna i vibracijska transformacija. Na taj način alati i tehnologije kontrole također ulaze na nepoznati teren. Možda je teško za shvatiti, no sve dok ne identificiramo stvarni izvor ove parazitske invazije, pucamo u prazno.

Moj savjet proizlazi iz mog trenutnog razumijevanja - ostanimo prizemljeni i centrirani, te svjesni gdje trošimo energiju. To se odnosi i na naoko alternativne informacije koje ne samo da postaju iscrpne po količini i broju izvora već i bazirane na strahu, zagađene, distrakcijske i toksične.

Trošimo naše vrijeme tražeći se i zajednički stvarajući istinsku stvarnost - ne prihvaćajući ovu lažnu kroz uvlačenje i natjecanje.

Svjesni odgovor

Svijest onoga što se doista odvija nužna je, no onda moramo djelovati po onome što smo spoznali - ne isključivo površinski s izlikama i igricama, već i na nivou osobnog razvoja koji nas uči ka dubljim uvidima ispod početnih slojeva. Iz vlastite nutrine dobit ćemo pravilnije poglede, moć i istinsku slobodu - nećemo isključivo prestati biti dijelom manipulacijskog energetskog sustava na način koji nismo niti shvaćali već ćemo neutralizirati utjecaje, znatno dublje i skrivenije ponad vela onog što nazivamo 'stvarnost'.

To je moj pokušaj, odmah i sada. I dalje smatram da je sudjelovanje u drugim fazama otpora ovoj ludosti dobro. Sve je to dio procesa. Budi ljude, spaja ih i otvara prostor novim istinama, korak po korak. No moramo napredovati i dalje od ovih početnih lekcija, unatoč njihovoj neizbježnosti!

Veliko pitanje preostaje - što činimo s onim što smo naučili? Ako je utakmica namještena, zašto na nju trošimo toliku energiju i pažnju? Gdje bi ona trebala biti usmjerena da bismo je najviše iskoristili?

Jedno je sigurno - sve dok nismo spremni prepustiti se i odmaknuti od trenutne paradigme, reevaluirati je u bilo koje vrijeme bez obaveze... Nešto nije dobro. To je iskonska istina za svakoga i na svakoj razini.

Za sve postoji mjesto i tu smo sami na vlastitim pravcima učenja. To je jedan od načina gledanja na situaciju, za početnike. Ovo je svakako život i za viša učenja, fantastična prilika za svakoga - bez obzira na sve vanjske stvarnosti.

Duboke istine čekaju nas na svakom uglu. Isključivanje od pametnih no uzaludnih nastojanja na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou isto tako nalazi se na svakom našem putu, dok idemo ka višim istinama i razumijevanjima...

student financial help center