Semir Osmanagić

Semir Osmanagić

Indijski duhovni vođa Brahmarshi Mohanji po četvrti put je došao u posjetu Bosanskoj dolini piramida u Visokom. I ovaj put s njim je došlo više od stotinu njegovih sljedbenika u misiju mira i širenja prijateljstva.

'Prva globalna konferencija o energiji piramida' koja je 11.-12. maja 2018. održana u Visokom, opravdala je očekivanja organizatora i gostiju, ali i donijela zanimljiva predavanja.

 

 

 

O projektu 'Expedition: Megalith 2018 in Visoko' već smo govorili, a u pitanju je novi sadržaj, koji već itekako interesuje sve posjetioce parka 'Ravne 2' i privlači pažnju, kako stranih gostiju, tako i ljudi iz Visokog koji se nerijetko zadržavaju u razgovoru s autoricom projekta Evzenie Lindnerovom. A upravo ovog vikenda okončana je prva faza projekta, o čemu smo i razgovarali s autoricom.

Četvrtu godinu zaredom Mohanđi se vraća Bosanskim piramidama. Ovogodišnje jedinstveno hodočašće pružiće vam priliku da iskusite ovaj arheološki, istorijski i energetski fenomen i boravite u svesti i u neposrednoj blizini Mohanđija - duhovnog majstora iz Indije. Program se održava od 21. do 24. maja 2018. godine.

Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' čini pionirske korake u Bosni i Hercegovini na razvoju nekoliko vrsti turizma. Prvo je krenula 2006 godine s arheološkim turizmom, dokazujući da može generirati globalni interes za arheološke lokacije u srcu BiH.

Festival ljetnog solsticija koji će u junu 2018. biti održan u Parku Ravne 2 se bliži. Već nekoliko godina unazad ova proslava se organizuje u Bosanskoj dolini piramida.

Više od dva stoljeća Egiptologije nije rezultiralo odgovorima na najvažnija pitanja: ko stoji iza najveličanstvenijih piramida, megalitnih građevina i najvećih obeliska podignutih na egipatskom tlu? Također, nema naučno provjerljivih dokaza o dobu njihove gradnje, primjenjenoj tehnologiji i svrsi ovih građevina.

 

 

 

Moja prva ljubav, kada je o piramidama riječ, svakako su piramide Maja. Hiljade gracioznih, monumentalnih, građevinski perfektnih piramida krase tlo Centralne Amerike. Pred njima blijede višestoljetni pokušaji službene nauke, predvođene Enciklopedia Brittanicom, da Maje proglase 'neolitskim plemenima'.

Embera domoroci došli su u Panamu iz Kolumbije. Doduše, velika Kolumbija je do početka XX stoljeća obuhvatala današnju Panamu, Kolumbiju i Venecuelu, ali voljom velikih sila nastale su tri države.

Milionska Kartagena u Kolumbiji, na karibskoj obali Atlantika, je tek peti grad po broju stanovnika, u ovoj zemlji na sjeveru Južne Amerike. Ali, njen povijesni značaj daleko prevazilazi današnju demografsku statistiku.

Stranica 1 od 15
student financial help center