Semir Osmanagić: Slovačka piramida 'Kota Zulu 664'?

Napisao  Pročitano 1580 puta

Jirži Matejka nas vodi iz Košica u mjesto Markušovce. Terenac izlazi na zemljani put, spuštamo se niz šumu, izlazimo na proplanak. U daljini uzvišenje prekriveno šumom, ali pravilnog oblika sa svih strana. Liči na tumulus.Jirži govori: 'Prije dvije godine mi se javio mještanin. Govorio je o pravilnom piramidalnom uzvišenju. Napokon sam ga ove godine obišao i vršio različita mjerenja.  Na topografskoj mapi su vidljive tri trouglaste strane. Orijentacija nije pravilna prema stranama svijeta, odstupanje je  dvadesetak stepeni. U okolini je bilo iskopavanje zlata, željezne rude i srebra u prošlosti. Ispod uzvišenja je veliko podzemno jezero. Na vrhu su ostaci pisma koje govori o građevinama vdje prije tri hiljade godina.'

FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Uzvišenje smo obišli sa tri strane. U njegovom podnožju smo se sreli s Milošem i Kamilom. Kamil govori da su sa zadnje strane uzvišenja velike naslage kvarcnog kristala.

Jirži je izmjerio prisustvo mikrovalnog zračenja na vrhu. To je anomalija. Njihovo prisustvo je izmjerio i na Rtnju, u Srbiji.

Miloš, profesionalni odbojkaš, govori mi kako ga jako interesuju piramide otkada je poslušao moje predavanje na youtube-u i pročitao moju knjigu. “U svijetu je samo mali procenat piramida otkriven, možda je ovo jedna od skrivenih.”

Utvrdili smo i zvanično ime za ovo dojučer bezimeno uzvišenje; “Kota Zulu 664”.

student financial help center