REZIME TJEDNA: Jesu li snajperisti 'ustašofili' i tko stoji iza 'Super Super' napada?

Napisao  Pročitano 4211 puta

Prošli tjedan prošao je u burnim saborskim i parlamentarnim raspravama diljem Europe, kao i mom privatnom posjetu Litvi gdje sam uočio brojne zanimljive obrasce.Prvi je svakako vezan uz Romuvu, 'pogansku' tradiciju koja se polako vraća u litvanski 'mainstream' zahvaljujući političkom pogurancu.

Litva kao pokretač novog globalnog trenda?

Cijeli tekst o tome možete pročitati OVDJE, a ja ću se zadržati na lideru stranke zelenih i seljaka Ramūnasu Karbauskisu. Gostovanje Alexa Jonesa kod Joea Rogana podsjetilo nas je na Bohemian Grove - desetljetno okupljalište američkih moćnika i predsjednika gdje se elita zabavljala uz ogromni krijes Moloka, velike neobabilonske sove. Prateći simboliku suvremene umjetnosti (uključujući i sinoćnju dodjelu Grammyja) viđamo stotine simbola koji veličaju tradicije starih naroda ili sotonističke (crnomagijske je bolja riječ) znakove Aleistera Crowleya. Simbolika je toliko moćna da je hakirala i glavne religije poput kršćanstva, islama ili judaizma.

I sada, u državi koja je u čitavoj Europi posljednja pokrštena javlja se povratak izvorne religije Romuve - u ovom slučaju bjelomagijskog štovanja prirodnih sila. A promovira je ni manje ni više nego najsnažnija politička figura u državi. Možda ne zvuči značajno iz naše perspektive, no svakako je iznimno bitno tradicijski i iz kuta uporabe psihoaktivnih biljaka. Kada bi se nešto slično dogodilo na Balkanu možda bismo napokon revitalizirali uporabu autohtonog bilja poput Mandragore ili Bunike. S obzirom da je snažna masonerija isključivo u Srbiji, nešto bi se čak u tom smjeru kod nas moglo i ostvariti - bez vanjskog utjecaja i pritiska.

Simbolika, etiketa i javna osuda

Dok sam u Litvi izučavao digitalne medije, u Hrvatskoj je odjeknuo napad na klub 'Super Super' kao i beretke snajperske jedinice tijekom prosvjeda za uvođenje vojnog roka. Idemo prvo od 'SS' simbola - riječ je o 'Scout Sniper' runama (ne munjama kako mediji tumače) američkih marinaca i nema nikakve veze s 'ustašofilijom'. Druga priča je što su ga Amerikanci preuzeli iz ranijeg izvora i internacionalizirali, upravo kao i svastiku za logotip NATO-a ili baze marinaca u SAD-u. Uporaba ranije simbolike unutar vojnog miljea u praksi je tisućama godinama i dokazuje kako su simboli neutralnog naboja, korišteni u razne trenutne ideološke konotacije. Dakle, ako je u ovom slučaju netko nacist - onda su to Amerikanci i NATO. Ali za tu optužbu nemate muda, jel tako?

Što se pak napada na LGBT zabavu tiče, nakon kaosa uzrokovanog kukavički bačenim suzavcem optuživani su svi - od krivotvoritelja do branitelja i desničara. Ovaj javni linč pokrenule su brojne organizacije koje su nakon pariškog napada žestoko zabranjivale optuživanje imigranata za isti, 'zbog nedostatka dokaza o napadaču'. Čak i kada se otkrilo tko iza svega stoji, službenim priopćenjem su stali iza (zaista nedužnih i nepotrebno generaliziranih) imigranata s tezom da se radi o 'pojedinačnim idiotima'. Zašto onda u ovom slučaju koriste sasvim suprotne taktike i tehnike, te unaprijed osuđuju čitavo društvo i društvene skupine - nije poznato. LGBT udruge traže podršku, ali je mnogima u sjećanju ostalo njihovo odbijanje podrške akcijama 'NE u EU', kanabis aktivizma i sl. Emocije, etikete i prijevremene osude postale su očito dio 'mainstreama', novinari ih pažljivo guraju, a licemjerje razara društvo i sprema ga na novi veliki oružani sukob...

student financial help center