Igor Ognjenović

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Nakon završetka studija matematike na PMF-u, astrologijom se počeo baviti u sklopu američkog Rosicrucian Fellowshipa. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP) i unutar svjetske astrološke organizacije ISAR ima ulogu predstavnika za Hrvatsku. Tradicionalnu astrologiju je specijalizirao na Academy of Predictive Astrology, pod vodstvom Roberta Zollera, te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije. Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Fokusu, Astro magazinu i Svjetlosti. Napisao je knjigu '360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka'.

Ako imate preko trideset godina, sigurno se Sjećate Bob Geldofa i njegove poznate pjesme 'Why I don't Like Mondays'. Rijetko da ima netko tko nije osjetio depresiju koja nastupa tokom…
Od svog nastanka astrologija je bila povezana s religijskim i državnim institucijama. Prije otprilike 5000 godina na području Mezopotamije tamošnji svećenici pažljivo su promatrali i na osnovu onoga što su…
Još iz biblijskih vremena dolazi nam pravilo koje kaže da ukoliko želimo nešto primiti prvo trebamo davati.
I skoro sedamdeset godina nakon smrti Georgesa Gurdjieffa različiti istraživači pokušavaju objasniti tajnu te zagonetne osobe.
Kad ujutro zazvoni budilica i probudimo se iz snova, zasigurno nam treba neko vrijeme kako bi ponovno ušli u svoje fizičko tijelo i započeli još jedan radni dan.
U ovim vremenima zaboravljenih i izokrenutih etičkih vrijednosti, sjećanja na pozitivne primjere iz prošlosti doimlju se kao da dolaze iz nekih drugih svjetova.
Uvijek je zgodno vidjeti kakva su aktualna predviđanja za bližu i dalju budućnost čovječanstva. Ma koliko bila kriva ili točna, ona u pravilu jako dobro odražavaju trenutačan nivo svijesti i…
Ljudi koji imaju negativan stav spram astrologije često joj zamjeraju da ljude tretira kao lutke kojima upravljaju neke njima nevidljive sile ne ostavljajući im mogućnost da sami kreiraju svoj život.
Ukoliko pretpostavimo da u ovome svijetu ništa nije slučajno, u nastojanjima razumijevanja ljudskog bića i zbivanja brojevi mogu poslužiti kao najčistiji odraz sveukupnih zakonitosti kojima smo podložni.
Ima li ikakve koristi od znanja o našim prošlim životima? Na određenom višem nivou svijesti, svakako da. Do tog nivoa svijesti, ne samo da nema neke veće vrijednosti, nego može…
Stranica 1 od 3
student financial help center