Dražen Kasalo

Dražen Kasalo

Razum uvijek kaže da je kreator iznad kreiranoga, da je autor autoritet nad svojim djelom. Zamislite likove iz knjige koji se pobune protiv pisca iste i žele preuzeti kontrolu nad njime, ili glumce u filmu koji zapovijedaju režiseru i scenaristu kako će snimati film. Zar vam to ne izgleda da nije u redu i nije razumno i prihvatljivo? Ta, tko je koga stvorio?

Srijeda, 13 Prosinac 2017 12:22

Dražen Kasalo: Čovjek - Superiorno biće

Ja sam ljepota, ja sam more, sunce, rijeka, stablo, šuma, trava, cvijet, planina, oblak... Sve proizlazi iz mene i kreacija (život) nikad ne prestaje. Ja sam prvorazredni alat kreacije i nema nijednog alata iznad mene.

Srijeda, 08 Studeni 2017 12:10

Dražen Kasalo: Legalno ime - žig Zvijeri

„Najveći uspjesi čovjeka bili su oni u kojima je um morao osloboditi sebe od utjecaja deluzijskih pojava,“ kazao je Nikola Tesla. Da bi se mogli osloboditi deluzija potrebno je sam shvaćati stvari na najprirodniji i najlogičniji način i koliko je moguće biti oslobođen definicija i znakovlja koje su donijeli u našu svijest drugi, jer to su te deluzijske pojave.

Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 09:55

Dražen Kasalo: Ministarstvo egzorcizma

Iako već pretpostavljam znate da ja uglavnom pišem o pravnom sistemu iz neke možda neobične pozicije, vjerojatno vam sada naslov remeti obrazac pa se pitate, Koji ku*** ovo ima veze sa pravom. Ovo je vjerojatno tema o kojoj se ne govori ili se nema što reći. Osim toga prema uobičajenom opažaju egzorcizam je monopolistička struktura unutar katoličke crkve i ukoliko bi netko mogao ili trebao nešto reći o tome to je ona, osim ako se netko drugi ne usudi promišljati o tome.

Srijeda, 23 Kolovoz 2017 08:54

Dražen Kasalo: Predstava o životu

"Čovjek jest!"  Često čujete maksime poput "Samo živi - samo budi" ili "Ja sam onaj koji jesam!" Ili "Ako želiš biti sretan budi."

Četvrtak, 27 Srpanj 2017 09:32

Dražen Kasalo: Rodni list, smrtni list

U prethodnim sam kolumnama dosta detaljno objasnio što je to osoba ili karakter (uloga) te koje su njene karakteristike ili osobine, te i zbog čega je osoba iluzorno-nepostojeće biće – fikcija. Ukoliko niste pročitali prethodne kolumne, pročitajte ih da bi vam nastavak bio razumljiviji.

Utorak, 11 Srpanj 2017 08:32

Dražen Kasalo: Osoba u Zemlji čudesa

Kaže se da je stvoritelj (veliki duh) kad je stvarao iz sebe čovjeku dao poseban dar. Taj dar je poznat kao slobodna volja. Meni je to logično i vjerujem u to. Jer zašto stvarati poslušnike, pokorne robote koji nemaju slobodnu volju i ponašaju se po predviđenom obrazcu.

Srijeda, 28 Lipanj 2017 08:43

Dražen Kasalo: Umno kontrolirani građanin

Duhovna nas znanost uči da je jedan tvorac sveg živog. Ja ga nazivam stvoriteljem da izbjegnem religiozne konotacije i ideološka ograničenja, jer religiozni bogovi nisu taj univerzalni aspekt o kojem pričam.

Đavo je kažu u detaljima. Slažem se sa time. Jer, zaista, kad počnem nekome obrazlagati svoj pogled i logiku, većina kaže: "Pa, da to smo već znali, nisi ništa novog rekao, jedino što se nismo možda nikada usudili povezati te neke evidentne stvari."

student financial help center