Tko su famozne Bijele kacige? CNN, FOX, novinske agencije i njima bliski marionetski mediji nazivaju ih 'mitskim humanitarcima', alternativni mediji, Rusi i Assad 'islamističkim teroristima'. Tko je u pravu?

 

 

 

Iako je pojam 'rodne ideologije' odbačen od strane LGBT pokreta kao 'etiketa', teško ga je ne spomenuti u kontekstu društvene deregulacije. Frankfurtska doktrina svojevremeno je željela model tranzitne deregulacije 'država-tržište' primjeniti i u društvenim okolnostima, no vrlo brzo je ideju su hakirale opskurne interesne skupine. Progresivni pokret klasičnu liberalnu agendu približio je sintagmi 'Manjina od jednoga treba imati ista prava kao i većina od mnogo' čime je otvorena Pandorina kutija nametanja prava nauštrb poštivanja istih.

Drevne ruševine, daleko starije od bilo koje civilizacije koju poznajemo na Zemlji, na Mjesecu već postoje. Skeptici mogu pokušati kritizirati pojedine slike ili zviždače, ali kombinirana snaga svjedočanstava insajdera visoke razine i provjerljivih NASA-inih podataka više je nego dojmljiva.

Sveti Nikola je tradicionalni kršćanski blagdan koji kao što svi znamo simbolizira čizmica. No, tu je još jedan podjednako bitan simbol koji šibom služi kao opomena za potencijalno 'zločesto' dječje ponašanje. Riječ je naravno o krampusu čije podrijetlo zapravo nema nikakvu poveznicu s tradicijom sveca.

Apsolutni prvak društvenog i ratnog inženjeringa u devetnaestom stoljeću je svakako Albert Pike. Ovaj slobodni zidar bio je toliko moćan da je nakon Građanskog rata postao jedini konfederacijski vojnik s kipom u Washingtonu.

Vrlo zanimljiva tvrdnja dolazi iz SAD-a, a razradio ju je portal The Third Wave. Naime, oni smatraju kako se trenutno odvija tzv. treći val psihodelije.

Društveni inženjering je disciplina društvenih znanosti u kojoj se razmatraju pokušaji utjecaja na društvo u cjelini. Vlade, mediji i interesne skupine predstavljaju društvene inženjere koji nastoje ostvariti željene karakteristike, kretanja, ponašanja i stavove na ciljanoj skupini ili stanovništvu. To je, u svojoj suštini, deterministički zavjerenički fenomen s (ne)skrivenim namjerama i ciljevima arhitekata nove društvene konstrukcije ili vizije.

David Icke je u zagrebačkom Megasessionu u više navrata spomenuo Arkone i njihovog gospodara Demijurga - personifikaciju egoističnog boga starog zavjeta, Sotone i fizičkog svemira.

Uoči dolaska Davida Ickea u Zagreb 1.4. i njegovog cjelodnevnog predavanja, prenosimo ekskluzivni izvadak iz njegove nove knjige 'Fantomski ja' koja u prodaju izlazi na dan predavanja, po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna. Karte po početnoj cijeni od 150,00 kuna možete kupiti OVDJE.

Nakon što smo u poslijednja dva broja Svjetlosti imali prilike pročitati kako astro-arheološke značajke zagrebačkog urbanog krajolika otkrivaju tragove drevne duhovnosti povezane sa nebom i zvijezdama te kako se ista ta duhovnost otkriva u mitologiji i književnosti vezanoj uz grad, vrijeme je da se okrenemo suvremenom Zagrebu koji duboko svom tlocrtu skriva veliki misterij.

Stranica 1 od 12
student financial help center