Apsolutni prvak društvenog i ratnog inženjeringa u devetnaestom stoljeću je svakako Albert Pike. Ovaj slobodni zidar bio je toliko moćan da je nakon Građanskog rata postao jedini konfederacijski vojnik s kipom u Washingtonu.

Vrlo zanimljiva tvrdnja dolazi iz SAD-a, a razradio ju je portal The Third Wave. Naime, oni smatraju kako se trenutno odvija tzv. treći val psihodelije.

Društveni inženjering je disciplina društvenih znanosti u kojoj se razmatraju pokušaji utjecaja na društvo u cjelini. Vlade, mediji i interesne skupine predstavljaju društvene inženjere koji nastoje ostvariti željene karakteristike, kretanja, ponašanja i stavove na ciljanoj skupini ili stanovništvu. To je, u svojoj suštini, deterministički zavjerenički fenomen s (ne)skrivenim namjerama i ciljevima arhitekata nove društvene konstrukcije ili vizije.

David Icke je u zagrebačkom Megasessionu u više navrata spomenuo Arkone i njihovog gospodara Demijurga - personifikaciju egoističnog boga starog zavjeta, Sotone i fizičkog svemira.

Uoči dolaska Davida Ickea u Zagreb 1.4. i njegovog cjelodnevnog predavanja, prenosimo ekskluzivni izvadak iz njegove nove knjige 'Fantomski ja' koja u prodaju izlazi na dan predavanja, po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna. Karte po početnoj cijeni od 150,00 kuna možete kupiti OVDJE.

Nakon što smo u poslijednja dva broja Svjetlosti imali prilike pročitati kako astro-arheološke značajke zagrebačkog urbanog krajolika otkrivaju tragove drevne duhovnosti povezane sa nebom i zvijezdama te kako se ista ta duhovnost otkriva u mitologiji i književnosti vezanoj uz grad, vrijeme je da se okrenemo suvremenom Zagrebu koji duboko svom tlocrtu skriva veliki misterij.

Kao i svaki uistinu drevan i mističan grad, tako i Zagreb u sjeni svojih tisućljetnih zidina skriva jednu tajnu povijest koja se nažalost nije uspjela probiti prema povijesnim knjigama i udžbenicima. Uglavnom stoga što je dolaskom kršćanstva bila sustavno gurana u zaborav, ostala je poput traume duboko potisnuta u kolektivnoj podsvijesti grada.

Još svega par dana preostaje do američkih predsjedničkih izbora, a napetost raste - poglavito zbog prilično bliskih anketa koje predviđaju borbu za jedan jedini glas.

Osim što je povijest grada Zagreba prilično slabo istražena, ona je i pomalo paradoksalna. Unatoč činjenici da tragovi organiziranog načina života sežu u prapovijest, Zagreb svoje ime zapisuje tek pola tisućljeća nakon dolaska Slavena, pa se stječe dojam kako njegova povijest započinje tek osnivanjem biskupije u 11. stoljeću.

Što god činili, ne borite se protiv njih. Iako prolazimo kroz mračna iskustva. Naša učenja dosegnula su odvažan korak naprijed za sve voljne slušanja i sljedbe. Najvrjednije lekcije proizlaze iz proučavanja naizgled mračnih mjesta našim otvorenim srcima.

Stranica 1 od 12
student financial help center