Ratko Martinović

Ratko Martinović

 

 

 

Novinari u moru različitih informacija nisu postavili najosnovnije pitanje – što ako je i SAD notoran po miješanju u demokratske procese suverenih država? I što se s istragom na kraju dogodilo, koji je epilog?

Da agresija Saudijske Arabije na Jemen nije opskurna priča potrudili su se brojni neovisni i alternativni mediji, no 'mainstream' i dalje izbjegava i sam spomen na pokolj.

Dva velika prosvjeda ovog su vikenda uzdrmala Budimpeštu i Tel-Aviv. Prvi je popraćen od strane 'mainstream' medija, dok je drugi prošao gotovo bez izvještaja.

Tko su famozne Bijele kacige? CNN, FOX, novinske agencije i njima bliski marionetski mediji nazivaju ih 'mitskim humanitarcima', alternativni mediji, Rusi i Assad 'islamističkim teroristima'. Tko je u pravu?

Da su sumnje u kemijski napad u Doumi sve snažnije nakon ulaska zapadnih novinara u grad, vidi se već po naslovima i javljanjima s terena.

Britanski mediji već od ranog jutra izvještavaju o mogućnosti da Saudijska Arabija preuzme ulogu 'demokratskog policajca' u Siriji, i to za pozamašnu cifru koju će za tu uslugu platiti SAD-u.

SAD i Velika Britanija muku muče s javnim mnijenjem koje u povijesno niskim postotcima podržava agresiju na legitimno izabran režim, prenose mediji.

Američka javnost je potpuno alarmirana i zbunjena - po prvi puta u novijoj povijesti SAD-a nitko ne zna što je sljedeći potez njihovog predsjednika.

Točno godinu dana nakon američkog zračnog napada na bazu sirijske vojske Al-Shayrat u Homsu odvija se nova velika kriza koja bi mogla kulminirati tragičnim scenarijem.

Iako je sve već bilo načelno dogovoreno i spremno za realizaciju, izraelski premijer Benjamin Netanyahu u posljednji je tren odbio osigurati legalni status za 16 250 afričkih imigranata, prenosi RT.

Stranica 1 od 49
student financial help center