MARSONIKON 7: Brod u znaku horrora, demona i Frankensteina

Napisao  Pročitano 353 puta

Sedma konvencija znanstvene fantastike 'Marsonikon' i ove godine održava se u Tvrđavi Brod, a datum događanja je subota 9. lipnja.

 

 

Ovogodišnji program tako je posvećen horror žanru i svim temama vezanim uz isti - Frankensteina, zombije, demone, Stephena Kinga... A uz sav navedeni program tu će biti i tradicionalno predstavljanje zbirke kratkih SF priča 'Marsonic', fanzina 'Svemirski Brod', no i promocija romana brodskog autora Ratka Martinovića - 'Kaleidoskop' Hangar7 izdavačke kuće.

 

FACEBOOK EVENT JE OVDJE

 

Predavači će biti i ostali Brođani involvirani u konvenciju - Hrvoje Gažo (predavanje pod nazivom: 'Poštena ostavština Frankensteina'- 200 godina romana M. Shelley 'Frankenstein ili moderni Prometej'), Gordan Sundać ('Utjecaj Stephena Kinga na razvoj horora'), spomenuti Martinović ('Demonologija'), Ivan Lutz i Leon Maglić predstavit će zbirku, a vidjet ćete i popularni AntiKviz, kao i projekcije horror filmova. Program će se odvijati u Galeriji Ružić i Glazbenoj školi dok će Kazamat biti rezerviran za već uobičajene štandove izdavačkih kuća, izlagača, partnerskih udruga, kao i svima omiljeni šank.

 

"Očekujemo već tradicionalno zabavnu i informativnu konvenciju u kojoj će svatko za sebe pronaći poneko predavanje, knjigu, porazgovarati s nekim od predavača, a i ponešto naučiti. Ne sumnjamo da će Brođani prepoznati značaj koji horror žanr ostavlja na filmsku umjetnost i književnost proteklih stoljeća" javljaju iz organizacije i naglašavaju kako je i ove godine ulaz - besplatan.

 

RASPORED:

 

Program Galerija Ružić

 

13:00h – Otvorenje

 

13:30h - Hrvoje Gažo – Poštena ostavština Frankensteina- 200 godina romana M. Shelley "Frankenstein ili moderni Prometej".

 

15:00h - Promocije 'Marsonic' i 'Svemirski Brod'

 

16:00h – Ratko Martinović 'Demonologija'

 

17:00h - Predstavljanje knjige Ratka Martinovića 'Kaleidoskop'

 

18:00h – Gordan Sundać - Utjecaj S. Kinga na razvoj horora

 

19:00h - AntiKviz - voditelji Max Potente i Wesley Pipes

 

Program Glazbena škola

 

14.30 FRANKENSTEIN (1910)- 15 min.

 

14.45 Frankensteinova nevjesta (1935)- 75 min.

 

16.15 ZORA ŽIVIH MRTVACA (1978)- in memoriam George A. Romero

 

18.30 Maximum Overdrive (1986)- 95 minuta

 

Program Kazamat

 

Ove godine čeka vas više knjiga nego ikada. Uz izlagače, knjige, stripove, moći ćete se okrijepiti za našim šankom.

 

ULAZ BESPLATAN!

student financial help center