Promocija knjige 'Društveni inženjering' uz Martinovića i Mišaka

Napisao  Pročitano 2351 puta

Društveni inženjering je disciplina društvenih znanosti u kojoj se razmatraju pokušaji utjecaja na društvo u cjelini. Vlade, mediji i interesne skupine predstavljaju društvene inženjere koji nastoje ostvariti željene karakteristike, kretanja, ponašanja i stavove na ciljanoj skupini ili stanovništvu. To je, u svojoj suštini, deterministički zavjerenički fenomen s (ne)skrivenim namjerama i ciljevima arhitekata nove društvene konstrukcije ili vizije.Pet minuta nakon vašeg rođenja odabiru vam ime, nacionalnost i religiju, te cijelog života branite nešto što vam je 'sudbinski' predodređeno i nametnuto. Kasnije na temelju navedenog razvijate tradiciju, ideologiju i osobnost pa postajete projekcija drugih u vlastitim tijelima. Nacionalizam vas čini ponosnim na iskustva s kojima vi i vaši bližnji nemate izravan doticaj, štujete granice koje do nedavno nisu bile definirane na način na koji ih danas doživljavate, često nevoljko promatrate ljude drugih zastava koje ni ne poznajete, a kroz svo se to vrijeme domoljublje perfidno poistovjećuje s konceptom nacije. Religija vam nameće dogme, tekstove i pravila ponašanja koji znaju biti oprečni vašem bitku i razumu no i dalje ih automatski slijedite ili licemjerno glumite. Nerijetko vas potiče i na osude, nametanje stavova, ponašanja i agresiju ka drugačijima od sebe, dok se vjera nasilno povezuje s tim istim institucionaliziranim religijskim pokretima.

Sve što nakon rođenja vidite, osjetite i iskusite postavljate u određene okvire, obrasce i programe no ne shvaćate da to nisu stvarne nego osmišljene paradigme. Vaši životi od samog vam početka klize iz ruku, nemate društveno prihvatljivu kontrolu i to duboko u sebi osjećate, skrivate i potiskujete. Da Vinci je zaista bio u pravu - 'Prosječan čovjek gleda, a ne vidi; čuje, a ne sluša; dodiruje, a ne osjeća; jede, a ne primjećuje okus; kreće se, a nije fizički svjestan; udiše, a ne osjeća miris ni aromu; govori, a ne razmišlja'. Na svakom koraku umjesto razmišljanja fanatično nastojite ne sumnjati, navijate i pružate afirmaciju stečenom okviru i svjetonazoru – našli ste si utočište, sami ste si dovoljni i živite kao rob interesa. Tabui, vrijednosti, novac, ideologije... U potrazi za srećom i ljubavi podjela ne znači uspjeh. Samo povezanost. Sukobi su fabricirani i kočnica su kvantnog skoka.

Kako se reprogramirati? Kako uočiti manipulaciju? Kako ustati na noge nakon života provedenog na koljenima? Za tako što potrebno je prepoznati 'modus operandi' društvenih inženjera...

Najveći problem za današnji sustav vrijednosti i predviđanja društvenih kretanja od strane inženjera su radikalni, opskurni pojedinci koji odudaraju od koncepta standardiziranih masa i samim time predstavljaju autsajdere i teško predvidljive elemente. Oni su izuzetno opasni po društvene norme, odbijaju relativizacije, generalizacije i njihove ideje moraju se zabranjivati jer su ih najeminentniji trustovi mozgova prozvali 'kancerogenima' i 'zaraznima'.

Zato je u početku bilo nužno stvoriti koncept zvani DRUŠTVENI POREDAK

TKO: Ratko Martinović i Krešimir Mišak

ŠTO: Promocija knjige 'Društveni inženjering'

GDJE: KIC, Preradovićeva 5

KADA: 20. travanj, četvrtak, od 19 sati

KOLIKO: Ulaz slobodan, knjiga dostupna po promotivnoj cijeni od 100,00 kuna

 

student financial help center